Vårens filosoferande i Fruängen

Ett filosofikafé är ett sätt att skapa utrymme för filosofiska samtal i vardagen. En mötesplats för att undersöka frågeställningar och begrepp. Vidga sina egna perspektiv, möta andras och tillsammans öka sin förståelse.

Välkommen att filosofera tillsammans med andra över en kopp kaffe, biblioteket bjuder.

Inga förkunskaper behövs, vi använder vårt eget tänkande.

Plats: Fruängens bibliotek
Tid: 17. 00–18.45

Måndag 11/2 • Vad är hälsa?
Vad menar vi egentligen när vi pratar om hälsa? Är det detsamma som att vara frisk? Om inte – vad är det då? Vad är motsatsen? Och finns det ett mellanting? Kan man både ha hälsan och inte ha hälsan samtidigt?

Måndag 11/3 • Vad är mening?
Finns det någon mening? Med livet? I livet? Med det vi upplever och gör? Är det i så fall något vi själva skapar eller finns den där för oss att upptäcka? Behöver det finnas en mening?

Måndag 8/4 • Vad är identitet?
Är vår identitet någon vi har eller vi skapar? Hänger identiteten ihop med våra kroppar? Med den allmänna tidsandan? Har jag samma identitet genom hela livet? Hur många identiteter kan man ha? Finns det en slags sann identitet? Eller är det helt enkelt samma sak som uppgifterna i mitt pass?

Måndag 13/5 • Öppet tema
Den här gången väljer gruppen tillsammans ut en fråga att fundera vidare kring. Fundera gärna i förväg vad du skulle vilja utforska tillsammans med de andra i gruppen.

Fler filosofikaféer finns att hitta här.